Chelsea Flower Show

Fakta: Chelsea Flower Show är en årligen återkommande trädgårdsutställning i London. Det arrangeras av Royal Horticultural Society (RHS) på Royal Hospital i Chelsea i maj månad. I år är det 23-27 maj som gäller.

Chelsea Flower Show brukar kallas för trädgårdsdesignernas motsvarighet till Paris Fashion Week. Här visas morgondagens trädgårdsdesign, växtnyheter och trädgårdsprodukter upp. Varje år lockar den till sig ca 150.000 besökare, däribland medlemmar av den engelska kungafamiljen som deltar vid öppningsdagen varje år.

Första gången RHS anordnade denna trädgårdsshow var 1862. Det är 145 år sedan. Tala om ett vinnande koncept. Då var det inte i Chelsea utan i Kensington utställningen hölls. Det var först 1913 som den flyttades till sin nuvarande plats.

Som trädgårdsintresserad är det en spännande upplevelse att besöka Chelsea. Att få så mycket trädgård på så kort tid. Äta måste man och det finns ett stort utbud av matställen på området. Det är skönt att få sätta sig ner efter ett tag för att ta något att äta och självklart sippa på en pimms. Vi besökte Chelsea 2016 för att bland annat se nyheterna på växtfronten. Men mest åkte vi dit för att uppleva stämningen och se trender och bli inspirerad av våra kollegor i branschens idéträdgårdar. 

Lite roligt att veta.

Redan från start var trädgårdstomtar bannlysta på tillställningen. Det har ändå varit utställare som har smugglat in dessa tomtar och gömt i sina utställningsträdgårdar genom åren. För fyra år sedan var det äntligen dags att ändra på regeln och tomtarna var välkomna till Chelsea Flower Show.

Tre företag har ställt ut sen starten på Chelsea Hospital området 1913. Kelways, McBean´s Orkidéer och Blackmore Langdon. Lång och trogen tjänst!

Under 19 dagar byggs utställningen upp från grunden och är sedan öppen för visning i fem dagar.

Sista timmen på sista visningsdagen så får utställarna lov att säljer sina växter och det är många som passar på att köpa. Detta är en riktigt rolig syn att se. Folk kånkar runt med gigantiska växter på gatan, i tunnelbanan, på bussarna, ja det känns som dom är överallt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *